دستور پخت فلافل، پاکورا و سمبوسه جنوبی

دستور پخت فلافل، پاکورا و سمبوسه جنوبی

دستور پخت فلافل، پاکورا و سمبوسه جنوبی


۱. سمبوسه بندری

۱. سمبوسه بندری

سنبوسه یا سمبوسه نوعی خوراکی یا پیش غذای خوشمزه عربی است که این روزها بیشتر آن را به عنوان نوعی فینگر فود در میهمانی‌ها استفاده می‌کنند.

مواد لازم:
لواش برش خورده ۱۲ تکه
گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم
پیاز درشت ۲ عدد
جعفری خرد شده نیم پیمانه
رب گوجه ۲ قاشق سوپخوری
سیر له شده دو حبه
تخم گشنیز نیم کوی نصف قاشق چایخوری
پودر زیره سبز یک چهارم چایخوری
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه سمبوسه بندری:
پیاز و سیر را نگینی خرد کرده تا وقتی که طلایی شوند در روغن تفت می‌دهیم. گوشت چرخ شده را همراه دارچین به پیاز اضافه کرده و به خوبی تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد. سیر، جعفری خرد شده، رب گوجه و دیگر ادویه ها را در این مرحله به گوشت می‌افزاییم و مخلوط را چند دقیقه دیگر تفت می‌دهیم.
بعد از آماده شدن مواد باید صبر کنید تا کاملا خنک شود. این کار سبب می‌شود هنگام پیچیدن سمبوسه از خمیر شدن و وا رفتن نان و یا روغن پس دادن آن جلوگیری شود.
پیچیدن سمبوسه با لواش چندان کار دشواری نیست. نرم بودن نان لواش مهم‌ترین شرط این مرحله است. در غیر این صورت هنگام پیچیدن خرد می‌شود.اگر احساس می‌کنید نان ها خشک هستند مقداری آب روی نان ها اسپری نمایید (مقدار خیلی خیلی کم) و بعد در نایلون قرار دهید تا نرم شود.
نان های لواش را از درازا به شکل مستطیل برش داده و یکی یکی روی تخته کار بگذارید. مقداری از مواد گوشتی را در گوشه بالایی نان ریخته و آن را با زاویه نود درجه تا بزنید که شکل مثلث به خود بگیرد.
برای اطمینان قبل از پیچیدن آخرین لایه نان آن را با برس به مقداری تخم مرغ زده شده آغشته نمایید تا سبب چسبندگی شود. روغن مایع را در قابلمه ای متوسط کاملا داغ کنید.سمبوسه ها باید به خوبی در روغن ظرفی که انتخاب کرده اید غوطه ور شوند. برای تست داغی روغن یک عدد خلال دندان را در روغن فرو برده اگر دور آن حباب ایجاد شد یعنی روغن به خوبی داغ می‌باشد. برای خوشرنگ شدن نان سمبوسه می توان مقداری زردچوبه به روغن داغ شده افزود. پس از اینکه سمبوسه‌ها به خوبی برشته و طلایی رنگ شدند آنها را با سس دلخواه نوش جان کنید.

۲.کوکوی پوکورا

۲.کوکوی پوکورا

پوکورا نوعی کوکو یا کتلت تند خوزستانی است که بسیار ساده و خوشمزه است.

مواد اولیه:
آرد نخود خام ۲۰۰ گرم
یک فنجان تره خرد کرده
یک استکان آب ولرم
۲ عدد تخم‌مرغ
یک قاشق غذاخوری زعفران ساییده آب کرده
یک قاشق چای‌خوری فلفل قرمز پودر شده
نمک و فلفل و ادویه به میزان دلخواه

طرز تهیه کوکوی پورا:
ابتدا آرد نخود را در طرف مناسبی به آرامی با آب مخلوط نموده و با چنگال هم می‌زنیم. زعفران و تره خرد شده را با مواد آمیخته سپس تخم مرغ‌ها را به همراه نمک، فلفل و ادویه به مواد افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم. پس از اینکه تابه و روغن به خوبی داغ شد مواد را به قاشق برداشته و سرخ می‌کنیم و وقتی برشته شد به همراه سس مخصوص سرو می‌نماییم.
سس مخصوص این کوکو به این صورت تهیه می‌شود که در تابه‌ای مقداری روغن داغ نموده سپس یک سوپخوری رب گوجه را با مقدار زیادی زردچوبه و فلفل قرمز سرخ می‌کنیم. در انتها دو سوپخوری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.

۳. فلافل خانگی

۳. فلافل خانگی

فلافل دارای ریشه لبنانی بوده و وقتی به جنوب ایران رسید به علت مقوی بودن و قیمت مناسب به شدت فراگیر شد. شما می‌توانید به سادگی این غذای خوشمزه را در خانه آماده کنید.

مواد لازم :
۱۵۰ گرم نخود خام
یک حبه سیر خام
دارچین نصف قاشق چایخوری
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
آرد یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه فلافل:
نخودها را از روز قبل در ظرف مناسبی خیسانده و چند بار آبش را عوض می‌کنیم تا نفخش برود. سپس در صافی آب اضافه آن را می‌گیریم. نخود خام و پیاز را در غذاساز یا چرخ گوشت له می‌کنیم سپس سیر رنده شده، آرد، تخم گشنیز، زیره، نمک و فلفل قرمز را افزوده و خوب مواد را هم بزنید.
پس از اینکه دو ساعت مواد را در یخچال قرار دادید در روغن داغ سرخ کرده و نوش جان کنید.



ساغر الهی

نویسنده پونز

مطالب مشابه

پونز به روش‌های زیر در دسترس شماست
دانلود از بازار
دانلود از گوگل پلی
ربات تلگرام

گزارش مکان